- Autor: HelenaHej
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tvaroh tučný průměr | 240 |
Vejce celé (syrové) | 350 |
Čokoláda bílá průměr | 200 |
Energetická hodnota celkem: 8145 kJ
Bílkoviny (g): 80,
Tuky (g): 123,
Sacharidy (g): 125,
SAFA (g): 68,
Cukry (g): 123,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1018 kJ
Bílkoviny (g): 10, Tuky (g): 15.4, Sacharidy (g): 15.6, SAFA (g): 8.5, Cukry (g): 15.4, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a přidáme ke žloutkům a tvarohu a vyšleháme do pěny. Pak lehce vmícháme do tuha vyšlehané bílky. Těsto vlijeme do dortové formy (26 cm) vylouženou pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 170 °C a pečeme 15 minut.Pak snížíme teplotu na 160 °C a pečeme dalších 15 minut. Troubu vypneme a dezert ponecháme v troubě ještě dalších 15 minut. Pak necháme vychladit při pokojové teplotě. Lehce pocukrujeme moučkový cukrem, konzumujeme jen tak, ale výborné je podávat s čerstvým ovocem, jahody, meruňky, lesní ovoce (borůvky, maliny, ostružiny)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
ďakujeme za inšpiráciu...